FACEBOOK
FACEBOOK

Ons doel

Volgens de Wet in België is iedereen in principe orgaandonor. In praktijk is dat helaas vaak niet het geval. Re-born to be alive vzw wil orgaandonatie vooral bespreekbaar maken bij het grote publiek. Sensibiliseren is broodnodig. Jaarlijks sterven er een honderdtal mensen die de lange wachtlijst voor een donororgaan niet overleefd hebben.

Sensibiliseren en informeren

Bespreekbaar maken, informeren, sensibiliseren, online, in scholen, bedrijven, verenigingen, … Want was is orgaandonatie en hoe gaat het in zijn werk? Het grote publiek toespreken over het belang van orgaandonatie. Het belang aantonen van registratie, donorregistratie. Een keuze maken bij leven is geen overbodige luxe, want hoewel de wet zegt dat iedere Belg ‘automatisch’ orgaandonor is, is dat in praktijk niet vanzelfsprekend. Wanneer een potentiële donor bij het vaststellen van het overlijden zelf geen registratie heeft gedaan in het donorregister, moeten nabestaanden akkoord gaan met de donatie. En dat komt op het moeilijkste moment in een mensenleven, meteen na het overlijden. Begrijpelijk dat nabestaanden twijfelen of weigeren. Een eigen keuze maken bij leven maakt dit een beetje draaglijker. Om te sensibiliseren en het topic af en toe wakker te schudden en tot het grote publieken te brengen, brengt Re-born to be alive vzw regelmatig nieuwe reclame campagnes uit. Je kan alle campagnes hier terug vinden.

Ondersteunen

Re-born to be alive vzw ondersteunt  long getransplanteerden die het zwaarder hebben in de aanloop van of na de transplantatie. Het belang van goede informatie en hulp is voor ons een hoge prioriteit. We proberen bij te springen waar we kunnen of een informatie of aanspreekpunt te zijn.

Fondsenwerving

Onze vzw ontvangt geen subsidies en zonder middelen is het onmogelijk om onze doelen te verwezenlijken. Daarom doen we regelmatig acties, hebben we een donatie pagina en hebben we ook een webshop met handgemaakte artikelen, O-lief. Van de webwinkel gaat de opbrengst voor de volle 100% naar Re-born to be alive vzw om de doelen te bereiken.

Onze video campagnes